Rødt og nærinfrarødt lys

Sådan virker rød og nærinfrarød lysterapi

Derfor virker rødt og nærinfrarødt lys

Sådan virker rødt og nærinfrarødt lys

Rød- og nærinfrarød lysterapi stimulerer kroppens naturlige helbredelsesprocesser og trænger dybt ind i huden, vævet og cellerne, hvor det aktiverer mitokondrierne. Det øger blodgennemstrømningen og funktionen af cellerne, forynger huden og er med til at reducere inflammation og smerter.

Rød lysterapi er en enkel og ikke-invasiv behandling, der leverer koncentreret naturligt lys til din hud og celler.

Rødt og nærinfrarødt lys

Ved rødt lysterapi udsender lyspanelet bølgelængder koncentreret omkring 660 nm midt i det røde spektrum og ved nærinfrarød lysterapi udsendes 850 nm, hvilket er lige indenfor starten af det store område med usynligt infrarødt lys.

 

Fordele er der ved brug af infrarødt lys

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved brug af rødt og nærinfrarødt lys. Behandling med rødt og infrarødt lys kan

  • Lindre smerte og inflammation ved at øge blodcirkulationen og har vist sig at være effektivt til behandling af ledsmerter og stivhed i leddene. Det betyder også hurtigere restitution efter træning.
  • Reducere rynker og forbedre hudens elasticitet.
  • Øge søvnkvaliteten.
  • Forbedre akne, ar og sårheling.
  • Reducere aldringstegn ved bl.a. at øge produktionen af kollagen.

 

Evidens og forskning bag rødt og nærinfrarødt lys

Flere undersøgelser viser, at denne type lysterapi kan være effektiv til at lindre smerter og betændelse, forbedre restitution og hudens udseende.

 

Kollagen, anti-aging og acne

Det røde lys har vist sig at kunne reducere acne og stimulere kollagenproduktionen og dermed forynge huden.

 

Syn / Øjne

En nyere undersøgelse viser, at rødt og nærinfrarødt lys kan være med til at forbedre synet med op til 22% på voksne mellem 40 og 72 år.

Hvis du gerne vil bruge rødt og nærinfrarødt lys til at forbedre dit syn, så er det vigtigt, at du er på en afstand af lyset, så det ikke giver hovedpine, smerter i øjnene og/eller klemmer øjnene.

Du kan se en reference til undersøgelsen her:

 

TBI - hjernerystelse

Forskningen peger på, at behandling med infrarød lysterapi kan give en positiv forskel i kognitive tests i personer med hjernerystelse.

Du kan se et par referencer her, hvor den positive fremgang er efter en behandlingsprotokol på ca. 3 x om ugen i 3-6 uger.

Significant Improvements in Cognitive Performance Post-Transcranial, Red/Near-Infrared Light-Emitting Diode Treatments in Chronic, Mild Traumatic Brain Injury: Open-Protocol Study

LED Therapy for the Treatment of Concussive Brain Injury

 

 

Smerter

Det er velkendt at rødt og nærinfrarødt lys også kan være med til at reducere smerter. Der er bl.a. undersøgelser der viser reducering af kroniske ryg- og ledsmerter og bedre heling og regenerering af væv efter operationer p.g.a. den øgede blodcirkulation i det skadede væv.

 

Inflammation og restitution

Rødt og nærinfrarødt lys har også vist sig at kunne reducere inflammation i kroppen og dermed også restitution efter træning (p.g.a. den øgede produktion af ATP i mitokondrierne).

 

Aften- og natarbejde

Skifteholdsarbejdere kan også drage fordel af rødt og infrarødt lys. Har du skifteholdsarbejde/aften-/natarbejde, så kan du med fordel bruge rødt lys om aftenen/natten som lyskilde, da det ikke undertrykker din produktion af søvnhormonet melatonin, men stadig lyser så meget, at du kan holde dig vågen og allert.

 

Menopause og skjoldbruskirtlen

Skjoldbruskirtlen er vigtig for balancering af vores stress- og kønshormoner, men også vigtig for vores nyrefunktion og produktion af væksthormoner. Faldet af østrogen i menopausen kan påvirke skjoldbruskirtlen.

Undersøgelser peger på, at rødt og nærinfrarødt lys kan regulere skjoldbruskirtlens funktion.

 

Sådan bruger du et af vores lyspaneler

For at bruge et infrarødt og nærinfrarødt lyspanel skal du rette lyset mod det ønskede område (helst uden tøj) og tænde for det.

Vi anbefaler en behandlingstid på 10-30 minutter pr. gang, hver til hver anden dag.

Lyspanelerne fra Red Dot Led med infrarødt lys er testet i Danmark af Teknologisk Institut og verificeret med gode resultater i forhold til specifikationerne.

Se hvordan en RD PRO 1500 fungerer på vores insta-video her:

 

Produkter nævnt i artiklen